Om oss

Världen är full av väl genomförda, men rätt snarlika evenemang för kunder och medarbetare. Som vårt namn lovar ska det vara annorlunda att komma under bröderna Bäckströms vingar. I vårt universum. Skillnaden sitter dels i ”mjukvaran”. Ni får personer som dedikerar sin vakna tid till att skapa evenemang med familjär känsla och helhjärtad service. Ringer ni till oss pratar ni direkt med Tomas eller Andreas – inte en distanserad mellanhand. I vårt universum finns också destinationer som kittlar lite extra, och upplevelsen ni vill ge era kunder och medarbetare planeras in i minsta detalj.

Sedan starten 1994 har vi snart levererat 1000 affärsmöten i Sverige, Norden och Europa för 5-2.000 personer.

Vi har odlat ett brett kontaktnät i Sverige och Europa med utvalda partners som är ärliga, professionella och roliga att samarbeta med i vårt universum. Med andra ord kan vi alltid erbjuda olika förslag – ett kontakt flera förslag.

Bröderna Bäckströms Universum? Redan namnet speglar att vi vågar vara annorlunda. Vi är det lilla företaget med det stora engagemanget och det personliga bemötandet som gör skillnad. När du ringer till BBU får du prata med Tomas eller Andreas, inte en kommunikationsstrateg.

Inför ett event är det många personer involverade. Vi lovar dig en sak! här och nu, att vi tillsammans bara ska jobba med trevliga, hederliga och proffsiga människor. För har man det på plats så går resten både lätt och rätt.

Välkommen till vårt Universum! – Tomas och Andreas Bäckström

Andreas Bäckström
Projektledare och grundare

Andreas är ansvarig för försäljning och marknadsföring.

Jag älskar mitt jobb. Utmaningen att leta, tänka, hitta och tillslut presentera ett upplägg för min kund efter dennes önskemål är en stark drivkraft. På fritiden är jag helst utomhus och sysslar med något nytt hus-tomt-projekt eller kör barn till idrottsplatser runt stan. Jag är en hyffsat bra kock.

Tomas Bäckström
Projektledare och grundare

En av två säljande projektledare som även har fallenhet för en del administration. En hav & berg älskande person som alltid vill göra det omöjliga möjligt. Har varit med och skapat evenemang med nöjda kunder sen det glada 80-talet fram till dags datum. Vi båda bröder, var aktiva delägare i ett segelfartyg som under 90-talet seglade charter i Stockholms skärgård – Älva.

VARFÖR SKA NI VÄLJA BRÖDERNA BÄCKSTRÖM?
Vi har kontakterna och skräddarsyr er upplevelse
Vi samarbetar med utvalda partners som vi vet jobbar professionellt och levererar vad de lovar. Vårt koncept innebär att vi regelbundet besöker och för dialog med våra leverantörer för att säkerställa kvaliteten. Med andra ord har vi själva upplevt alla platser, servicenivån och den personal som välkomnar dina gäster. Självklart är varje skräddarsytt upplägg resultatet av era önskemål. Därför går vi igenom era krav inför ert event/affärsmöte. Genom att träffas får vi grundmurad känsla för vad som är viktigt för er organisation och lyssnar in vad era gäster ska känna när ni skiljs efter ert event.
Inga assistenter - ni pratar med oss direkt
Under hela samarbetet med BBU har ni någon av oss som projektledare. Med andra ord en kontakt som hjälper er innan, under och efter ert möte. Det skapar trygghet och enkelhet. Lika självklart är vi med på plats och sköter den sista finslipningen – så att du kan fokusera på värdskapet och kan involvera dina gäster till 100%. Vi kan också svara för marknadsföringen av själva evenemanget. Då tar vi tillsammans med er fram material som önskas för att ni ska kunna paketera och slussa ut ert erbjudande.

 Vi tar helhetsansvaret. Med professionell projektledning synkar vi alla delar i ert upplägg, håller i kontakten med alla inblandade parter och bevakar hela genomförandet på plats.
24 år i branschen - känn er trygga
Vår förmåga att skapa resultat utöver det vanliga hänger givetvis ihop med vår kompetens och erfarenhet. Vi startade vår resa 1994. I ryggen har vi alltså 20 års erfarenhet från mötesindustrin. Därför kan vi lova en trygghet i leveranserna och det breda kontaktnät som krävs för att – året-runt – gå iland med er idé, bokning och hela genomförandet av era framtida möten.
Conevo IT consulting

Vårt samarbete med Bröderna Bäckström har pågått i mer än 10 år och vi har fått ta del av alla deras många gånger speciella arrangemang med lokala arrangörer som den vanliga, (stora) eventfirman inte har tillgång till. Brödernas eget universum alltså. Utöver det har vi alltid ett mycket tätt samarbete om alla detaljer för våra konferenser, såväl före som efter en resa. Det gör att allt alltid fungerar perfekt och att vi ständigt ökar träffsäkerheten oavsett om vi åker till Japan och äter sushi eller pilkar Abborre långt norr om polcirkeln.

Ingvar Wiking
VD Conevo IT Consulting

SEB LIFE

Vi har tagit hjälp av bröderna Bäckström under tio års tid och alltid har våra förväntningar överträffats. Jag arbetar med många leverantörer och partners i olika branscher och det är sällsynt att träffa någon som är så lyhörd och träffar så rätt efter kundens behov som bröderna Bäckström. Jag kan med trygghet rekommendera mina kollegor och affärspartners att anlita BBU.

Per Harryson
Chef Försäljning, SEB Life
AUTOTECH TEKNIKINFORMATION

Vårt samarbete med Bröderna Bäckströms Universum AB kan från vår sida enklast beskrivas som superbra! BBU har varit mycket bra på att lyssna in våra önskemål och efter det hitta ett riktigt bra evenemang. Både personal och vår ledning ger högsta betyg till det bemötande och den pragmatiska serviceanda som vi får. Vi kommer att använda BBU:s tjänster igen och kan varmt rekommendera andra ge sig in i Bröderna Bäckströms Universum!

Joakim Hejestad
Autotech Teknikinformation

SKYE CONSULTING

Vi på Skye har anlitat Bröderna Bäckström vid våra konferensresor vid flera tillfällen. De är duktiga på att lyssna in våra behov och förstå hur våra medarbetare fungerar. Det är tidskrävande att boka ett weekendprogram någonstans i Europa med resor, hotell, aktiviteter och restauranger. Tid som jag hellre prioriterar för Skyes kunder. Det bästa av allt är att de alltid är på plats där eventet äger rum. Jag som ansvarig kan vara värd, umgås med kollegorna då BBU säkrar programmet, sköter all logistik kring samlingar och tar alla möjliga frågor som ofta dyker upp.

Anders Ladstedt
VD Skye Consulting

NIRAS

Att arbeta med BBU är kreativt och jag upplever en väldigt stor lyhördhet i processen, Andreas kommer med bra och spännande möjligheter. Vårt kontor reste till Istanbul som BBU organiserade. Det var oerhört värdefullt att bli så väl omhändertagen, vi som VD kunde släppa kontrollen helt och ägna oss åt våra medarbetare. Det är väldigt enkelt, energifyllt och roligt att arbeta ihop med Bröderna Bäckströms Universum.

Torgny Westerberg
VD aperto arkitekter ab

SWECO
Vi har anlitat Bröderna Bäckströms Universum för sommarfest. 
Vi var mycket nöjda med eventet som sköttes med stor noggrannhet och bra innehåll.
Deras förmåga att läsa av våra behov och önskemål gjorde att festen blev en stor succé.
Vi fick en mycket god uppslutning och många valde att stanna kvar fram till stängning.
Därmed nådde vi vår målsättning. Vi ser fram emot framtida samarbeten!
 
David Johansson
Sweco Civil AB
NETWORK INNOVATION PREMIUM BRANDS

Vi har jobbat med Bröderna Bäckströms Universum de senaste åren och är inget annat än supernöjda! BBU är lyhörda och förstår vilket behov vi har och ställer också de frågor vi själva inte tänkt på alla gånger. Som ett mindre företag är det skönt att kunna släppa eventdelen till riktiga proffs, det gör att vi själva kan fokusera på kunderna och låta BBU ta totalansvar för eventet i sig. BBU kommer upp med förslag som passar oss och våra kunder och levererar alltid med hög kvalitet. Jag litar fullständigt på deras omdöme. Jag ser fram emot kommande event tillsammans med BBU!

Cecilia Hauff
Network Innovation
Premium Brands

SIRIUS INTERNATIONAL INSURANCE

Jag har jobbat med BBU sedan 1997 och fått hjälp med att arrangera olika events, allt från sommarfester, konferenser och kundevents till stora jubileumsevents med 100-talet gäster över flera dar. De kommer alltid med nya idéer och teman och intressanta aktiviteter. Jag känner mig alltid trygg med Andreas och Tomas och vet att de levererar med toppkvalitet.

Pia Klevstad
Sirius International Insurance

CSAM Prosang AB

Vi har under lång tid utnyttjat Bröderna Bäckströms Universum AB (BBU) för våra arrangemang. BBU är väl orienterade på ”eventmarknaden”, föreslår engagerande och väl fungerande arrangemang för såväl personalfest på hemmaplan och skidkonferens till Alperna. Man har en bra prisnivå, följer den överenskomna budgeten är lyhörd för kundens önskemål och dessutom har ett stort tålamod kryddat med ett vänligt bemötande.

Kaj Sjöström
VD Databyrån AB

ANTALIS

Vi på Antalis Sverige samarbetar med BBU när det gäller event samt konferenser sedan flera år. Tidigare gjorde vi mycket själva men har insett att vi varken har tiden eller kunskapen hade hålla i detta själva. BBU tar hela tiden fram bra förslag för våra arrangemang. Vi kan vara säkra på att kvalitén är hög, att allt fungerar och att inget glömts bort eller lämnas åt slumpen.  Detta tillsammans med deras engagemang och positiva inställning gör att vi är mycket nöjda med vårt samarbete och kommer fortsätta samarbeta med dem även i framtiden.

Jonas Palmgren
Antalis Sverige AB

FORSEN

Vi anlitar Bröderna Bäckström för de är en pålitlig och trygg partner som kommer med många förslag och idéer. Samtidigt är de prestigelösa och gör allt från anmälan till rådd, innehåll och uppföljningsenkät. Och de ställer de där jobbiga frågorna som gör att vi tänker till en gång extra. Det är ju därför du anlitar en eventpartner. De ser till att du kan slappna av och njuta av resan, både bildligt och bokstavligt.

Cajsa Lindgårdh
Marknadsansvarig Forsen

KABA

Jag har haft samarbete med Bröderna Bäckströms Universum sedan tidigt 2000-tal. Totalt BBU har alltid levererat det lilla extra över förväntan, och rekommenderar dem varmt. Våra kunder och anställda har slagits av deras förmåga att på plats aldrig synas, men ändå finnas på plats för at lösa små som stora problem, vare sig eventet är i Sverige, Spanien eller Italien. Jag rekommendera dessa herrar varmt, pröva så får ni en upplevelse!

Dan Wikström
General Manager KABA AB

GALDERMA

Jag hade ett kvällsevent och fick då hjälp utav Bröderna Bäckströms Universum!Allt gick super smidigt och säkert! Jag kan varmt rekommendera dom, båda från förra veckans event och från tidigare år då jag arbetade på TietoEnator. Allt ifrån små till stora event. Helhetsansvar till delansvar – Ring/maila gärna och rådgör med Andreas Bäckström.Buss, tält, aktiviteter, båtar, speciella möten, fester mm

Annelie Cauwenhed
Executive Assistant, Galderma

EVRY ONE

Jag har samarbetat med Bröderna Bäckström vid ett flertal tillfällen under åren 2008 till 2014. Tomas Bäckström har en känsla för nivå och kommunikation i events som passat mig och vår verksamhet perfekt. Tomas erfarenhet av att arrangera kundaktiviteter på denna nivå gör att jag känt trygghet i att överlåta ett stort ansvar för genomförandet. Vi har primärt arbetat ihop för att genomföra aktiviteter med engagemang och personlig prägel för våra kunder och dessa har alltid varit mycket uppskattade.

Carolina Hellström
Affärsområdeschef EVRY One Stockholm
NORDIC REAL ESTATE PARTNERS

I mötesbranschen finns en rad olika aktörer med olika specialiteter. För NREP är det viktigt att konferensen/ eventet är anpassade och ”känns rätt för oss”. BBU har förmågan att lyssna av och komma med träffsäkra förslag. Deras breda nätverk och kreativitet gör att vi får förslag vi aldrig hade hittat eller kommit på själva.

Tobias Alsborger
Nordic Real Estate Partners

VÅRA PARTNERS

Vår affärsrelation med dessa durkdrivna och engagerade människor är långt mer än ett vanligt ”beställare-leverantörs-förhållande”.

I själva verket är de våra partners och vi har tagit rygg på varandra i många år nu. Tillsammans med dem utvecklar vi också de idéer som lyfter hela ditt evenemang.

Våra partners är ofta ägare av egna verksamheter, med en aktiv och tydlig roll i den dagliga driften. Det är en trygghet och kan vara en förutsättning om programmet måste ändras med kort varsel. Vi får mycket beröm för de personer som tar hand om gruppen, oavsett om det är på en segelbåt i Stockholms skärgård, en visning av mäktiga Alhambra i Granada eller en festvåningen i centrala Stockholm.

Utan våra partners vore vi ingenting. Det är tillsammans med dessa engagerade människor vi utvecklar ideer som till sist blir till en upplevelse för dig och dina gäster.

selected partner

KC WallbergSkiin, Courmayeur – Mountain Air, Verbier – AGO Mitt I Åre Nordic Yachtcharterm/s TeaterkepptetSvartsöNorraSandhamns Värdhus – Out – 

Kontakta oss för ett kostnadsfritt förslag

Vi vill gärna veta mer om ditt nästa evenemang, återkoppla gärna med bakgrunden och önskemål. Har ni målgruppen definierad och antal deltagare meddela oss gärna detta samt uttalade mål, syfte och krav. Ni får alltid 1-2 kostnadsfria helhetslösningar av oss. Våga fråga! Välkommen till vårt Universum!