Basta i Solar Egg

Från och med den 11 april 2019 blir världsattraktionen ”Solar Egg” ett permanent inslag på Artipelag. Utöver att vara ett konstverk skapat av duon Bigert & Bergström är det även en fullt fungerande bastu. Det har de senaste åren tilldelats en rad designpriser och lyfts fram av press världen över – senast av Time Out Magazine som listar det som en av världens 50 bästa upplevelser!

Solar Egg är tillverkat av guldfärgad, rostfri spegelplåt där dess fasetterade form bryter upp den omgivning det reflekterar i en mångfald av olika spegelbilder. Interiören är i furu och asp. I centrum står ett fullt fungerande vedeldat bastuaggregat, utformat som ett mänskligt hjärta.

– Solar Egg är en snillrik kombination av konst, design, funktion och social samvaro. Du kan både se och uppleva det och vi är mycket glada över att verket nu blir en del av vår samling, säger Artipelags konsthallschef Bo Nilsson.

Solar Egg har tidigare tilldelats de prestigefyllda designpriset Red Dot Award. Det har stått som vinnare i Swedish Arts and Business Awards och German Design Awards. Men det är inte bara formen som hyllats – i höstas listade nöjestidningen Time Out Magazine ägget på plats tre över världens 50 bästa upplevelser. 

Ägget rymmer upp till åtta personer och kan förbokas för bastubad alla öppna dagar. Badrock, badtofflor och handduk ingår i priset och dryck med tilltugg kan beställas till antingen bastun eller det närliggande, nybyggda omklädningsrummet.

Kontakta oss för ett kostnadsfritt förslag

Vi vill gärna veta mer om ditt nästa evenemang, återkoppla gärna med bakgrunden och önskemål. Har ni målgruppen definierad och antal deltagare meddela oss gärna detta samt uttalade mål, syfte och krav. Ni får alltid 1-2 kostnadsfria helhetslösningar av oss. Våga fråga! Välkommen till vårt Universum!